Jacques Chirac doreşte să îşi apere onoarea în justiţie

Fostul preşedinte francez, Jacques Chirac, pus sub acuzare, miercuri, pentru deturnare de fonduri publice într-o afacere din perioada în care era primar al Parisului, a declarat, joi, pentru postul de televiziune TF1, că va lupta "pentru adevăr" şi pentru "onoarea" sa.

2 afișări
Imaginea articolului Jacques Chirac doreşte să îşi apere onoarea în justiţie

Jacques Chirac doreşte să îşi apere onoarea în justiţie

"Starea mea de spirit este întâi de toate seninătatea şi apoi voinţa de a lupta", a declarat Chirac într-un scurt interviu înregistrat la biroul său, reprezentând o primă reacţie a lui, după punerea sub acuzare.

"Mă voi lupta, cu respectul cuvenit faţă de justiţie", a adăugat el.

"Nu accept să se spună orice despre acest caz, să se calce în picioare principiul prezumţiei de nevinovăţie şi, în consecinţă, mă voi lupta atât pentru adevăr cât şi pentru onoarea mea", a precizat fostul şef de stat.

Chirac a fost pus sub acuzare în dosarul angajării directorilor de misiuni din cadrul primăriei Parisului, ale căror salarii erau plătite de biroul primarului înainte de 1995, de care ar fi beneficiat apropiaţi ai RPR, partidul lui Jacques Chirac, actualul UMP aflat la guvernare.

Circa 20 de presoane sunt suspectate fie de atribuirea, fie de beneficierea de asemenea contracte de angajare, în anii '80 - '90, în perioada mandatului de primar al lui Chirac (1977-1995) şi al succesorul acestuia, Jean Tiberi (1995-2001).

"Să fie clar, nu s-a îmbogăţit nimeni, niciodată, de pe urma acestei afaceri, şi de altfel nimeni nu a pretins acest lucru", a afirmat Chirac pentru TF1, reluând argumentaţia pe care a dezvoltat-o şi într-un articol publicat miercuri de cotidianul Le Monde. "Să revenim cu picioarele pe pământ", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici