Janet Yellen se va întâlni cu vicepremierul Chinei, pentru discuţii despre relaţiile economice

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, se va întâlni miercuri, în Elveţia, cu vicepremierul Chinei, Liu He, pentru discuţii despre relaţiile economice şi comerciale bilaterale, informează site-ul Politico.com.

357 afișări
Imaginea articolului Janet Yellen se va întâlni cu vicepremierul Chinei, pentru discuţii despre relaţiile economice

Sursa foto: Profimedia

Discuţiile de la Zurich se vor axa pe continuarea liniei politice stabilite cu ocazia întâlnirii din noiembrie 2022 a preşedinţilor Statelor Unite şi Chinei, Joseph Biden şi Xi Jinping.

Tensiunile la nivel economic între Statele Unite şi China, cele mai mari puteri economice ale lumii, s-au amplificat în ultimii ani, în pofida schimburilor comerciale intense. Administraţia Biden a blocat exporturile de piese computerizate avansate în China şi analizează posibilitatea blocării investiţiilor în companii tehnologice chineze.

Tensiunile s-au amplificat şi din cauza poziţiilor Washingtonului în favoarea Administraţiei separatiste din Taiwan.

Janet Yellen a criticat frecvent practicile economice şi comerciale chineze, afirmând că generează dezavantaje pentru alte ţări. De asemenea, Yellen a cerut Beijingului să se distanţeze clar de Moscova, în contextul invaziei militare ruse în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici