Japonia a executat doi criminali prin spânzurare

Doi japonezi găsiţi vinovaţi pentru crimă au fost spânzuraţi vineri dimineaţa, unul la Tokyo, iar altul la Osaka (vest), a anunţat Ministerul Justiţiei.

334 afișări
Imaginea articolului Japonia a executat doi criminali prin spânzurare

Japonia a executat doi criminali prin spânzurare (Imagine: Shutterstock)

Junya Hattori, în vârstă de 40 de ani, a fost găsit vinovat de violarea şi uciderea în 2002 a unei liceene, în vârstă de 19 ani. El i-a ars ulterior cadavrul, pe un şantier din oraşul Mishima (centru), a precizat ministerul.

Kyozo Matsumura, în vârstă de 31 de ani, şi-a asasinat ambii părinţi, în 2007, pentru a fura de la aceştia, potrivit aceleiaşi surse.

Spânzurarea lor ridică la cinci numărul persoanelor executate de la începutul acestui an.

Japonia şi Statele Unite sunt singurele democraţii de tip occidental şi puteri industrializate care aplică pedepse capitale, ceea ce le aduce proteste din partea unor guverne europene şi unor organizaţii pentru apărarea drepturilor omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici