Jean Castex: În acest moment, nu este necesară o nouă carantină generală în Franţa

  • Jean Castex: Franţa nu are nevoie de o nouă stare de carantină generală în acest moment
  • Premierul Franţei: Cifrele epidemice "sunt ridicate", dar situaţia este "relativ stabilă"
  • Castex: "Situaţia rămâne relativ fragilă şi nu trebuie să lăsăm garda jos"
1483 afișări
Imaginea articolului Jean Castex: În acest moment, nu este necesară o nouă carantină generală în Franţa

Jean Castex: În acest moment, nu este necesară o nouă carantină generală în Franţa

Franţa nu are nevoie, în acest moment, de o nouă stare de carantină generală, afirmă premierul Jean Castex, subliniind însă că actualele restricţii antiepidemice trebuie să rămână în vigoare.

"Apariţia noului risc ne-a făcut să ne întrebăm dacă este oportună a treia carantină generală. Nu ne putem imagina o nouă carantină decât ca variantă ultimă. Dacă vom fi constrânşi, nu vom ezita să ne asumăm responsabilităţile. Obiectivul nu este de a întârzia acest lucru, ci de face totul pentru a-l evita. Trebuie să acţionăm împreună", a declarat Jean Castex, conform cotidianului Le Figaro.

Premierul Franţei a subliniat că, deşi cifrele epidemice "sunt ridicate", situaţia este "relativ stabilă". "Totuşi, situaţia rămâne relativ fragilă şi nu trebuie să lăsăm garda jos", a subliniat Jean Castex.

"Ne confruntăm cu un nou risc. Noile variante ale coroanvirusului sunt o ameninţare foarte reală. (...) În câteva săptămâni, ponderea bolnavilor infectaţi cu noile tulpini a trecut de la 3,3% la 14%", a explicat premierul Franţei.

Jean Castex a subliniat că actualele restricţii antiepidemice nu trebuie relaxate. "Nu a venit momentul pentru relaxarea măsurilor. Înţeleg deplin nemulţumirile şi nerăbdarea. Dar nu a venit momentul să relaxăm eforturile. Referitor la reguli, este suficient ca un număr redus de oameni să se relaxeze pentru ca virusul să prospere, generând consecinţe iremediabile", a subliniat Jean Castex.

Premierul Franţei a insistat să fie menţinute "activităţile de lucru de la distanţă oricând este posibil".

Jean Castex a recomandat vaccinarea. "Campania de vaccinare continuă într-un ritm susţinut. Ieri şi astăzi, au fost vaccinate câte 100.000 de persoane pe zi, dintre care peste 70.000 au primit primele doze. Dar principala dificultate este anularea programărilor din cauza întârzierilor în livrarea vaccinurilor", a subliniat Castex, dând asigurări că Franţa colaborează cu Uniunea Europeană pentru garantarea livrărilor vaccinurilor şi pentru transferarea la nivel teritorial a producţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici