Jean-Francois Cope a câştigat preşedinţia partidului lui Nicolas Sarkozy

Jean-Francois Cope a fost proclamat oficial luni seară preşedintele principalului partid al dreptei franceze, UMP, cu 50,03 la sută din voturi în faţa fostului premier Francois Fillon de către o comisie internă înzestrată cu rezolvarea contestaţiilor celor doi candidaţi.

303 afișări
Imaginea articolului Jean-Francois Cope a câştigat preşedinţia partidului lui Nicolas Sarkozy

Jean-Francois Cope a câştigat preşedinţia partidului lui Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cope a obţinut 87.388 de voturi faţă de 87.290 de voturi pentru premierul Francois Fillon, reprezentând un avans de doar 98 de voturi, a anunţat preşedintele comisiei după 24 de ore de tensiune extremă între cele două tabere. Fiecare revendica victoria cu un avans de câteva sute de voturi din cele aproximativ 175.000 exprimate de susţinătorii Uniunii pentru mişcarea populară (UMP), partidul fostului preşedinte Nicolas Sarkozy.

"Mă gândesc la Nicolas Sarkozy. Gândurile mele se îndreaptă către Jacques Chirac", a declarat Cope, în vârstă de 48 de ani, după anunţul rezultatelor, de la sediul UMP unde este în prezent secretar general.

"L-am sunat pe Francois Fillon şi i-am propus să mi se alăture", a adăugat acesta în timp ce fostul premier, marele favorit conform sondajelor, nu a făcut încă nicio declaraţie.

"O linie politică a fost definită", a adăugat Cope care a făcut o campanie internă pe tema "dreptei neîngrădite" pentru a se opune preşedintelui socialist Francois Hollande şi pentru a contracara influenţa Frontului naţional, partid de extremă dreaptă.

Duminică seară, cei doi moştenitori politici ai fostului preşedinte Sarkozy revendicau amândoi victoria şi se acuzau reciproc de fraude.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici