Jean-Luc Mélenchon: Condamnarea lui Nicolas Sarkozy l-a scăpat pe Emmanuel Macron de o mare problemă

  • Jean-Luc Mélenchon, unul dintre liderii partidului Franţa Nesupusă: Condamnarea lui Nicolas Sarkozy l-a scăpat pe Emmanuel Macron de o mare problemă
  • Jean-Luc Mélenchon: "Macron a scăpat de persoana care genera cea mai mare problemă pentru el" în scrutinul prezidenţial din 2022
  • François Hollande: "Eu nu accept atacurile repetate la adresa justiţiei"
2812 afișări
Imaginea articolului Jean-Luc Mélenchon: Condamnarea lui Nicolas Sarkozy l-a scăpat pe Emmanuel Macron de o mare problemă

Condamnarea fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy l-a scăpat pe preşedintele Emmanuel Macron de "persoana care genera cea mai mare problemă" în scrutinul prezidenţial din 2022, afirmă Jean-Luc Mélenchon, unul dintre liderii formaţiunii de stânga Franţa Nesupusă.

"Sarkozy condamnat, Macron a scăpat de un rival serios", a transmis prin Twitter, după condamnarea lui Nicolas Sarkozy, Jean-Luc Mélenchon, liderul grupului parlamentar al partidului Franţa Nesupusă din Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului, şi candidat în scrutinul prezidenţial din 2022.

"Macron a scăpat de persoana care genera cea mai mare problemă pentru el", a explicat Jean-Luc Mélenchon, într-un interviu acordat posturilor tv France 3 şi FranceInfo.

"Sunt trei ani de când domnul Macron încearcă să fie liderul dreptei. Este bine-clasat, dar nu în totalitate. Rămânea în umbra domnului Sarkozy, care, dacă ar fi candidat, ar fi absorbit imediat toată lumina şi ar fi reunit tabăra sa politică", subliniază Jean-Luc Mélenchon.

"Dreapta va avea multe dificultăţi. Este o realitate istorică în Franţa, are o influenţă istorică", explică Jean-Luc Mélenchon, precizând că, în cazul în care Emmanuel Macron va ajunge cu Marine Le Pen, liderul partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional, în turul al doilea al scrutinului prezidenţial din 2022, el nu va face nicio recomandare de vot. "Nu voi avea iniţiativa de a spune «faceţi aşa sau faceţi altfel»", a subliniat politicianul.

La rândul său, fostul preşedinte François Hollande a denunţat criticile la adresa justiţiei apărute după condamnarea lui Nicolas Sarkozy. "Eu nu accept atacurile repetate la adresa justiţiei", a afirmat François Hollande într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien, pe fondul criticilor unor politicieni la adresa Parchetului Naţional Financiar.

Nicolas Sarkozy a fost condamnat la trei ani de închisoare, inclusiv unul cu executare, pentru acte de corupţie. Fostul preşedinte a declarat că este vorba de o "profundă nedreptate", acuzând că este victima unui act de "hărţuire judiciară". Avocaţii lui Nicolas Sarkozy au anunţat că vor contesta în apel sentinţa "total nefondată" şi "nejustificată".

Nicolas Sarkozy a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, într-un caz din anul 2014, care are legătură cu dosarul Éric Woerth - Liliane Bettencourt. Nicolas Sarkozy a fost acuzat că a încercat să obţină în 2014, prin intermediul avocatului său, informaţii secrete de la Gilbert Azibert, la acea vreme magistrat al Curţii de Casaţie, în dosarul Woerth-Bettencourt. Sarkozy ar fi încercat să îl promoveze pe Gilbert Azibert în schimbul informaţiilor secrete despre conversaţii telefonice interceptate în anchetă. Procurorii francezi interceptaseră conversaţiile lui Sarkozy în contextul anchetei privind acceptarea unor donaţii ilegale din partea moştenitoarei companiei L'Oreal, Liliane Bettencourt, decedată în septembrie 2017.

Nicolas Sarkozy s-a aflat sub control judiciar pentru fapte de corupţie şi finanţare ilegală a campaniei sale electorale din anul 2007. Preşedinte al Franţei în perioada 2007-2012, Nicolas Sarkozy a fost acuzat în trecut de corupţie pasivă, finanţare ilegală a campaniei electorale şi ascunderea unor fonduri publice din Libia, din partea dictatorului Muammar Kadhafi, înlăturat de la putere în anul 2011.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici