Jean-Marie Le Pen este de acord cu repatrierea romilor

Liderul naţionalist francez Jean-Marie Le Pen este de acord cu repatrierea romilor, dar consideră că guvernul francez tratează consecinţele problemei şi nu cauza acesteia, care este în realitate Uniunea Europeană, relatează TF1, în pagina electronică.

20 afișări
Imaginea articolului Jean-Marie Le Pen este de acord cu repatrierea romilor

Jean-Marie Le Pen este de acord cu repatrierea romilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Le Pen, care a participat duminică la închiderea şcolii de vară a Frontului Naţional al Tineretului, desfăşurată la Pas-de-Calais, a denunţat "gesticulaţiile patetice" ale preşedintelui Nicolas Sarkozy în privinţa noii sale politici de securitate.

"În loc să se ocupe de cei care atacă poliţia cu focuri de armă, se ocupă de şoferi şi de romi - este mai puţin periculos", a spus Le Pen.

"Trebuie ca aceşti romi din Europa centrală să plece, dar ar fi fost şi mai bine dacă nu veneau (...) Desigur, suntem în favoarea acestor repatrieri, dar trebuie constatat că, o dată în plus, guvernul se ocupă de consecinţele problemei şi nu de cauzele acesteia. Cauza este Europa de la Bruxelles", a spus el, sugerând că Franţa ar trebui să denunţe tratatele europene.

La sfârşitul lunii iulie, Sarkozy a anunţat înăsprirea politicii de securitate, promiţând desfiinţarea taberelor ilegale ale romilor şi retragerea cetăţeniei franceze pentru infractorii de origine străină, atrăgând numeroase critici pe plan intern şi internaţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici