Jeb Bush: Rusia va avea de înfruntat consecinţe în urma campaniei militare din Siria

Republicanul american Jeb Bush promite că SUA va avea o abordare mai agresivă de combatere a Rusiei dacă va fi ales preşedinte în 2016, numindu-l pe liderul rus Vladimir Putin "un adversar agil" care exploatează lipsurile conducerii SUA în operaţiunile militare din Siria, informează agenţia Reuters.

2607 afișări
Imaginea articolului Jeb Bush: Rusia va avea de înfruntat consecinţe în urma campaniei militare din Siria

Jeb Bush: Rusia va avea de înfruntat consecinţe în urma campaniei militare din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat Reuters, Jeb Bush a precizat că, dacă va fi ales preşedinte al SUA în 2016, va opta să formeze o alianţă cu partenerii europeni şi arabi pentru a lupta împotriva preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, care, în opinia sa, este cheia în rezolvarea conflictului şi a crizei refugiaţilor.

Numindu-l pe Putin "bătăuş", Bush a subliniat că Statele Unite şi Europa ar trebui să extindă sancţiunile împotriva conducerii de la Moscova în privinţa agresiunii militare din Ucraina, sancţiuni care vor expira la finalul acestui an.

"Ca să îi faci faţă trebuie să-l confrunţi cu propriii termeni, nu să creezi un mediu şi mai plin de război, ci să spui că pur şi simplu vor exista consecinţe", a declarat Bush, referindu-se la campania militară a Rusiei din Siria.

Având mai multe propuneri politice, Bush s-a descris ca fiind cel mai consistent candidat pentru politicile externe, prin contrast cu alţi candidaţi ca Donald Trump, Carly Fiorina şi Ben Carson care nu au deţinut niciodată poziţii în urma alegerilor electorale.

Abordarea lui Bush în ceea ce priveşte coaliţia creată în jurul Siriei face referire la coaliţia pe care tatăl său, pe atunci preşedinte al SUA, George H.W. Bush, a construit-o în 1991 pentru a răspunde la invazia Irakului din Kuweit. El a spus că va crea o arie non-aeriană pentru a proteja refugiaţii sirieni şi pentru a permite antrenarea rebelilor sirieni, un efort eşuat în timpul guvernării lui Obama.

"Vedem acum posibilitatea unei abordări unificate împotriva lui Assad şi SI", a precizat Bush, reeferindu-se la grupul radical Stat Islamic care controlează arii din Irak şi Siria.

"Dacă nu facem nimic, pur şi simplu, spunem adio Orientului Mijlociu", a adăugat acesta

El a mai precizat că SUA va continua să combată militanţii SI şi să contracareze influenţa Rusiei şi a Iranului în Siria.

"Nu mi-e frică să mă confrunt cu ruşii. Ei ar trebui să-şi facă griji în această privinţă", a declarat Jeb Bush.

Bush a recomnadat, de asemenea, o poziţie militantă faţă de China, ale cărei relaţii cu Washingtonul s-au distanţat din cauza mişcărilor Beijingului în Marea Chinei de Sud şi a atacurilor cibernetice asupra oamenilor de afaceri americani şi ai Guvernului american, atacuri pentru care sunt suspectaţi hackeri chinezi. El a numit China un competitor, nu un aliat la SUA, şi o "ameninţare pe termen lung" din cauza creşterii sale militare şi a economiei puternice.

Jeb Bush, care la începutul acestui an era favoritul din partea republicanilor pentru alegerile din 2016, se luptă să obţină un procent de susţinere mai mare în sondaje, fiind în competiţie cu senatorul Marco Rubico, despre care spune el, nu are "suficientă experienţă".

Jeb Bush este fratele fostului preşedinte american George W. Bush (2001-2009) şi fiul fostului preşedinte al SUA, George H.W. Bush (1989-1993).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici