Jeb Bush: SUA şi NATO trebuie să suplimenteze efectivele în Europa de Est, pentru contracararea Rusiei

Statele Unite şi NATO ar trebui să analizeze posibilitatea de a trimite efective suplimentare în Europa de Est, pentru a contracara acţiunile preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, propune Jeb Bush, înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican la preşedinţia SUA.

567 afișări
Imaginea articolului Jeb Bush: SUA şi NATO trebuie să suplimenteze efectivele în Europa de Est, pentru contracararea Rusiei

Jeb Bush: SUA şi NATO trebuie să suplimenteze efectivele în Europa de Est, pentru contracararea Rusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jeb Bush a denunţat atitudinea "agresivă" a lui Vladimir Putin.

"Putin poate fi contracarat doar prin măsuri robuste de disuasiune. Nu vreau să spun că trebuie să fim beligeranţi, dar trebuie să se ştie că acţiunile Rusiei vor fi urmate de consecinţe", a declarat Jeb Bush la Berlin, potrivit site-ului agenţiei Associated Press.

Jeb Bush a considerat justificată decizia Administraţiei Barack Obama de a trimite militari americani să efectueze exerciţii cu trupele din Polonia şi din ţările baltice.

În opinia politicianului republican, Statele Unite şi NATO ar trebui să trimită în Europa de Est un număr egal de militari cu cel al trupelor ruse staţionate în regiune.

"Rusia a mobilizat zeci de mii de oameni în această regiune, aproape de frontierele aliaţilor noştri, iar reacţia noastră nu a fost suficient de consistentă", a argumentat Jeb Bush.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici