Jimmy Carter, criticat pentru sprijinul acordat unor "tirani şi dictatori" ca Nicolae Ceauşescu

Fostul preşedinte american Jimmy Carter este dur criticat într-un articol de opinie publicat în ediţia electronică a cotidianului Jerusalem Post, autorul acestuia denunţând sprijinul pe care el l-a acordat de-a lungul carierei sale unor "tirani şi dictatori", între care şi Nicolae Ceauşescu.

42 afișări
Imaginea articolului Jimmy Carter, criticat pentru sprijinul acordat unor "tirani şi dictatori" ca Nicolae Ceauşescu

Jimmy Carter (Montaj foto)

Greşeala lui Carter este că se alătura mereu părţii mai "slabe, în pofida imoralităţii acesteia". Administraţia Carter a considerat Khmerii Roşii ca fiind "Guvernul legitim în Cambodgia, chiar dacă a masacrat o treime din populaţia ţării", comentează autorul articolului, adăugând că în "opinia lui Carter, slăbiciunea este ea însăşi un semn al virtuţii".

Potrivit lui Shmuley Boteach, care publică săptămânal un articol de opinie în Jerusalem Post, de-a lungul carierei sale, Carter a sprijinit "invariabil" tirani şi dictatori, în pofida torturării populaţiei, "nu pentru că era indiferent, ci pentru că era confuz". Obsesia lui Carter pentru persoane umile este ceea ce l-a motivat să-l legitimizeze pe liderul cubanez Fidel Castro şi să-l susţină în disputa pe tema armelor biologice cu Statele Unite.

De asemenea, el l-a lăudat pe dictatorul nord-coreean Kim Il Sung, catalogându-l ca "hotărât şi inteligent". "Nu consider (Coreea de Nord) ca un stat periculos", a adăugat absurd fostul preşedinte.

Totodată, Jimmy Carter l-a calificat pe mareşalul iugoslav Iosif Tito drept un "bărbat care crede în drepturile omului", iar dictatorului român Nicolae Ceauşescu i-a spus: "obiectivele noastre sunt aceleaşi: să avem un sistem economic şi politic corect (...) Susţinem consolidarea drepturilor omului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici