Joe Biden dispune măsuri de contracarare a violenţelor contra persoanelor de origine asiatică

  • Joe Biden dispune măsuri de contracarare a violenţelor care vizează persoane de origine asiatică
  • Preşedintele SUA înfiinţează o entitate specială antirasism în cadrul Departamentului Justiţiei
  • Delictele contra persoanelor de etnie asiatică s-au multiplicat în zonele urbane din SUA
360 afișări
Imaginea articolului Joe Biden dispune măsuri de contracarare a violenţelor contra persoanelor de origine asiatică

Sursa foto: Mediafaxfoto

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a dispus o serie de măsuri pentru contracararea violenţelor care vizează persoane de origine asiatică, informează site-ul Axios.com.

Decizia a fost luată la două săptămâni după atacuri armate soldate cu opt morţi, inclusiv şase femei de origine asiatică, şi la un an de când asociaţia Asiaticilor-Americani din Insulele Pacifice (AAPI) a solicitat măsuri din partea Administraţiei de la Washington.

Preşedintele Joseph Biden a decis înfiinţarea unei entităţi în cadrul Departamentului Justiţiei care să dispună măsuri de contracarare a delictelor rasiste. Departamentul Justiţiei va coopera cu reprezentanţii comunităţilor pentru depistarea delictelor comise din ură de rasă, iar Biroul Federal de Investigaţii (FBI) va avea o platformă online în care vor fi raportate infracţiunile împotriva persoanelor de etnie asiatică.

Administraţia Joseph Biden va aloca 49,5 milioane de dolari prin intermediul Planului American de Salvare (ARP) pentru servicii comunitare "cu specific cultural" de asistenţă destinată victimelor violenţei domestice şi agresiunilor sexuale, în principal persoanelor care se confruntă cu bariere lingvistice.

O forţă de reacţie va contracara xenofobia care vizează americani de etnie asiatică, urmând să formuleze recomandări privind "eliminarea disparităţilor sociale şi în materie de servicii de sănătate".

Centrul pentru Studierea formelor de Ură şi Extremism aparţinând Universităţii de Stat din California a depistat că delictele împotriva persoanelor de origine asiatică au crescut cu 150% în 2020 în marile zone urbane din Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici