Joe Biden îl atacă pe Donald Trump pentru că a spus că nu ar apăra Europa în caz de război

Echipa de campanie a preşedintelui Joe Biden l-a criticat miercuri pe fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, pentru că a spus că nu ar proteja Europa dacă ar fi atacată.

1464 afișări
Imaginea articolului Joe Biden îl atacă pe Donald Trump pentru că a spus că nu ar apăra Europa în caz de război

"Ideea că ne-ar abandona aliaţii dacă nu ar obţine ceea ce doreşte subliniază ceea ce ştim deja că este adevărat despre Donald Trump: Singura persoană de care îi pasă este el însuşi", a declarat pentru Politico purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, Ammar Moussa, într-un comunicat.

Atacul vine la o zi după ce un politician european de rang înalt a povestit cum Trump a avertizat în privat, cu ani în urmă, că America nu va veni în ajutorul UE dacă este atacată.

"Trebuie să înţelegeţi că, dacă Europa este atacată, noi nu vom veni niciodată să vă ajutăm şi să vă sprijinim", i-a spus Trump preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în 2020, potrivit comisarului european francez Thierry Breton, prezent şi el la reuniunea din cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.

"Apropo, NATO este mort şi vom pleca, vom părăsi NATO", a mai spus Trump, potrivit lui Breton.

Aceste comentarii demonstrează de ce Trump nu ar trebui să fie reales, a spus Moussa. Ameninţările fostului preşedinte de a slăbi NATO şi cordialitatea sa cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, subminează securitatea naţională şi puterea Washingtonului pe scena globală, a adăugat el.

"În calitate de preşedinte, Donald Trump a petrecut patru ani împrietenindu-se cu dictatori şi făcând ţara noastră mai puţin sigură", a spus Moussa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici