Joe Biden împlineşte luni 81 de ani

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, împlineşte luni 81 de ani. Democratul este cel mai în vârstă preşedinte din istoria Americii, iar vârsta preşedintelui este cea mai mare îngrijorare pentru alegătorii americani.

192 afișări
Imaginea articolului Joe Biden împlineşte luni 81 de ani

Joe Biden împlineşte luni 81 de ani

Ziua sa de naştere va atrage un reflector nedorit asupra faptului că democratul este cel mai în vârstă preşedinte din istoria Americii - şi că, dacă va câştiga un al doilea mandat anul viitor, va avea 86 de ani când va pleca, relatează AFP.

Biden glumeşte uneori pe această temă, iar consilierii săi subliniază că are un program viguros care ar putea să îi facă să se simtă bine pe oameni mult mai tineri, dar sondaj după sondaj arată că vârsta preşedintelui este cea mai mare îngrijorare pentru alegătorii americani.

În ciuda unei serii de gafe recente, fostul preşedinte Donald Trump, cu care Biden se va confrunta probabil anul viitor, nu provoacă încă aceleaşi îngrijorări în rândul alegătorilor, în ciuda faptului că are 77 de ani.

Biden "nu greşeşte foarte mult", dar se luptă să schimbe percepţia asupra vârstei sale - precum şi asupra altor probleme, cum ar fi economia - a declarat David Karol, care predă politică la Universitatea din Maryland. "El este lucid, dar oamenii au doar această percepţie", a declarat Karol pentru AFP.

Biden a făcut din ce în ce mai des aluzie la vârsta sa pentru a devia sau dezamorsa îngrijorările oamenilor.

Într-o vizită cu sindicalişti din Illinois, el a glumit: "Ştiu că arăt ca şi cum aş avea doar 30 de ani, dar sunt aici de mult timp" - iar când un reporter s-a împiedicat, Biden a spus: "Vreau doar ca presa să ştie că nu am fost eu".

Dar, dacă va fi reales, el va părăsi funcţia cu nouă ani mai în vârstă decât avea Ronald Reagan, deţinătorul recordului, când a demisionat la 77 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici