Joe Biden vrea reducerea emisiilor poluante în SUA cu 52% până în 2030

  • Joe Biden fixează obiectivul reducerii emisiilor poluante în SUA cu 52% până în 2030
  • Preşedintele SUA: "Este un imperativ moral şi economic. Este un moment de pericol, dar sunt şi oportunităţi extraordinare"
  • La summitul pe tema climei organizat de Joseph Biden participă aproximativ 40 de lideri străini, inclusiv preşedinţii din Rusia, China şi Brazilia
149 afișări
Imaginea articolului Joe Biden vrea reducerea emisiilor poluante în SUA cu 52% până în 2030

Preşedintele american, Joseph Biden, a cerut în prima zi a summitului pe tema modificărilor climatice măsuri la nivel global pentru reducerea poluării, fixând pentru Statele Unite obiectivul dimunuării emisiilor poluante cu 52% până în 2030.

"Este un imperativ moral şi economic. Este un moment de pericol, dar sunt şi oportunităţi extraordinare. Timpul este scurt, dar credem că putem face aceste lucruri şi cred că le vom face", a declarat Joseph Biden, potrivit site-ului Axios.com, în deschiderea summitului în format virtual pe tema contracarării încălzirii globale.

"Semnalele sunt inconfundabile, ştiinţa nu poate fi negată, costurile lipsei de acţiune vor continua să crească", a subliniat Joseph Biden, conform agenţiei Associated Press.

Casa Albă a semnalat, miercuri, că Administraţia Joseph Biden vrea să reafirme rolul de lider al Statelor Unite pe plan global în eforturile de contracarare a modificărilor climatice.

Cu ocazia summitului, Japonia a anunţat fixarea obiectivului de reducere a emisiilor poluante cu 46% până în 2030. Înaintea summitului, Uniunea Europeană a anunţat că vrea să diminueze cu 55% emisiile poluante până în 2030, comparativ cu nivelul din anul 1990.

La summitul în format virtual organizat de Joseph Biden participă aproximativ 40 de lideri străini, inclusiv preşedinţii din Rusia, China şi Brazilia, Vladimir Putin, Xi Jinping şi Jair Bolsonaro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici