John Kerry: Deocamdată, nu există un acord în privinţa programului nuclear iranian

Secretarul de Stat american, John Kerry, a anunţat că, deocamdată, nu s-a ajuns la un acord cu Iranul în legătură cu programul nuclear.

85 afișări
Imaginea articolului John Kerry: Deocamdată, nu există un acord în privinţa programului nuclear iranian

John Kerry (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Ţin să subliniez că, în acest moment, nu s-a ajuns la un acord", a declarat Kerry la puţin timp după ce a sosit la Geneva pentru a se alătura negocierilor în curs între Iran şi reprezentanţii Statelor Unite, Rusiei, Chinei, Franţei, Marii Britanii şi Germaniei.

"Ţin să subliniez că încă există probleme importante care trebuie rezolvate", a adăugat Kerry.

Guvernul Israelului a anunţat că se opune acceptării de către marile puteri, în cadrul negocierilor de la Geneva, a propunerii Iranului pentru depăşirea crizei nucleare. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a apreciat că adoptarea de către marile puteri a propunerii Iranului privind criza nucleară ar fi "o eroare de amploare istorică". John Kerry s-a întâlnit vineri dimineaţă, la Tel Aviv, cu Benjamin Netanyahu, înainte de a merge la Geneva pentru a participa la negocierile privind programul nuclear iranian.

Occidentul suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici