John McCain exprimă preocupare pentru securitatea Republicii Moldova: "Dacă europenii şi SUA nu vor avea o reacţie puternică, Putin va deveni mai îndrăzneţ"

Senatorul republican american John McCain a exprimat preocupare pentru securitatea Republicii Moldova, pledând pentru intensificarea cooperării militare între Statele Unite şi ţările baltice.

908 afișări
Imaginea articolului John McCain exprimă preocupare pentru securitatea Republicii Moldova: "Dacă europenii şi SUA nu vor avea o reacţie puternică, Putin va deveni mai îndrăzneţ"

John McCain (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Reacţia Occidentului la acţiunile Rusiei în Ucraina este "aproape demnă de râs", a spus McCain în Lituania, conform AFP.

"Dacă europenii şi Statele Unite nu vor avea o reacţie puternică, preşedintele rus, Vladimir Putin, va deveni mai îndrăzneţ", a subliniat McCain după întrevederea pe care a avut-o miercuri cu preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite.

"Faptul că nu oferim ajutor Guvernului ucrainean şi poporului ucrainean după ce au fost invadaţi de trupele preşedintelui Vladimir Putin este ruşinos", a adăugat senatorul american, exprimând preocupare pentru securitatea Republicii Moldova şi cerând intensificarea cooperării militare între Statele Unite şi ţările baltice.

Aflat marţi în Estonia, McCain califica sancţiunile Occidentului împotriva Rusiei drept "o glumă", exprimând regretul cã Statele Unite nu au oferit Ucrainei "mijloacele necesare" pentru a se apăra de acţiunile Rusiei. "Refuzul Statelor Unite de a oferi ajutor Ucrainei este un semnal de încurajare pentru preşedintele rus Vladimir Putin", a spus McCain în Estonia, pledând pentru oferirea de sprijin logistic armatei ucrainene. "Oare vom sta şi ne vom uita cum armata rusă ocupă estul Ucrainei?", a adăugat McCain, considerând "impardonabil" refuzul Washingtonului de a ajuta Guvernul de la Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici