Julian Assange rămâne în închisoare, aşteptând apelul Suediei contra eliberării condiţionate

Suedia a decis marţi să facă apel împotriva eliberării condiţionate a fondatorului site-ului WikiLeaks, ordonată de justiţia britanică, a anunţat reprezentantul legal al autorităţilor de la Stockholm la Londra, obligându-l pe Julian Assange să rămână în închisoare.

35 afișări
Imaginea articolului Julian Assange rămâne în închisoare, aşteptând apelul Suediei contra eliberării condiţionate

Julian Assange rămâne în închisoare, aşteptând apelul Suediei contra eliberării condiţionate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gemma Lindfield, reprezentantul autorităţilor suedeze, a anunţat în faţa unui tribunal din Londra decizia autorităţilor suedeze de a face apel împotriva eliberării sub cauţiune a lui Assange, în urma unei decizii adoptate cu două ore mai devreme de acelaşi tribunal.

Justiţia britanică trebuie să examineze apelul în termen de 48 de ore.

Unul dintre avocaţii lui Assange declarase anterior că Suedia a decis să nu facă apel contra hotărârii de eliberare condiţionată a fondatorului WikiLeaks.

"Autorităţile suedeze au hotărât să nu facă apel. Deci, imediat ce cele 200.000 de lire sterline (238.000 de euro, ceruţi în numerar) vor fi aici, la tribunal, Julian Assange va ieşi liber din închisoarea de la Wandsworth", la Londra, declarase presei Mark Stephens.

Iniţial, avocatul vorbea despre o cauţiune în valoare de 240.000 de lire sterline (peste 283.000 de euro).

El a revenit, însă, imediat asupra declaraţiei, în faţa presei, precizând că Assange urma să fie prezentat la ora 17.15 GMT (19.15, ora României) în faţa tribunalului, pentru citirea oficială a deciziei autorităţilor suedeze privind hotărârea de eliberare condiţionată.

"Cred că a existat o confuzie în mesajele care mi-au fost trasmise", a declarat avocatul.

Un alt avocat al lui Assange, Jennifer Robinson, a apreciat că "banii urmează să fie disponibili mâine (miercuri)".

Fondatorul WikiLeaks, un site care publică, de la sfârşitul lui noiembrie, telegrame diplomatice americane, punând într-o situaţie jenantă numeroase ţări, a fost arestat la 7 decembrie, la Londra, într-un presupus caz de viol, în Suedia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici