Juncker: Marea Britanie va fi tratată ca stat terţ dacă iese din UE. "Dezertorii" nu vor fi reprimiţi

Marea Britanie va fi tratată ca un stat terţ în cazul în care cetăţenii vor decide ieşirea din Uniunea Europeană, avertizează Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, precizând că "dezertorii" nu vor fi primiţi înapoi.

3085 afișări
Imaginea articolului Juncker: Marea Britanie va fi tratată ca stat terţ dacă iese din UE. "Dezertorii" nu vor fi reprimiţi

Juncker: Marea Britanie va fi tratată ca stat terţ dacă iese din UE. "Dezertorii" nu vor fi reprimiţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AP)

"În cazul în care cetăţenii britanici vor spune «nu» Uniunii Europene, ceea ce eu sper să nu se întâmple, relaţiile comunitare nu vor mai fi ca până acum. Marea Britanie va trebui să accepte să fie tratată ca stat terţ", a declarat Juncker într-un interviu acordat ziarului Le Monde.

"Dacă britanicii părăsesc Europa, va trebui să tragem concluzii, şi noi şi ei. Nu este o ameninţare, dar relaţiile nu vor mai fi ca acum", a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

Marea Britanie va organiza pe 23 iunie referendum pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici