Jurnaliştii, nemulţumiţi că nu au putut asista la un meci de golf dintre Barack Obama şi Tiger Woods

Corespondenţii de presă la Casa Albă au protestat duminică faţă de atitudinea preşedinţiei americane, care le-a refuzat jurnaliştilor orice acces la Barack Obama, care a mers la acest sfârşit de săptămână la un club de golf, unde a jucat o partidă cu Tiger Woods.

155 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii, nemulţumiţi că nu au putut asista la un meci de golf dintre Barack Obama şi Tiger Woods

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pot spune că o mare parte dintre membrii noştri, fie că sunt din presa scrisă, electronică, radio sau televiziune, şi-au exprimat marea nemulţumire pentru că nu au avut niciun fel de acces la preşedintele Statelor Unite la acest sfârşit de săptămână", a declarat preşedintele Asociaţiei corespondenţilor la Casa Albă, Ed Henry.

"Există un principiu simplu dar foarte important pentru care continuăm să ne luptăm, pentru ziua de astăzi şi pentru cele care vor veni: transparenţa", a adăugat Henry într-un comunicat de o virulenţă rară.

Obama a petrecut un week-end de trei zile la "Floridian", un complex imobiliar de lux construit în jurul terenului de golf din Palm City, în apropiere de Port St Lucie, pe coasta atlantică a Floridei (sud-est).

Cei aproximativ 15 reporteri, fotografi, cameramani care îl urmăresc zilnic pe Obama nu au avut acces la preşedinte după ce acesta a intrat în incinta complexului, vineri seara.

Frustrarea reporterilor a fost alimentată de faptul că un jurnalist specialist în golf, Tim Rosaforte, a fost primul care a anunţat pe contul său de Twitter, duminică dimineaţa, că Obama şi Tiger Woods au început un traseu de 18 găuri, o premieră între preşedinte şi fostul număr unu mondial. Casa Albă a confirmat ulterior într-un comunicat.

Rosaforte, care ar fi prezent în incinta Floridian, a intervenit prin telefon la postul local specializat Golf Channel pe acest subiect, în timp ce cotidianul Golf Digest a prezentat declaraţiile lui Obama transmise prin antrenorul Butch Harmon, fost mentor al lui Woods, în timpul partidei lor.

Reporterii au cerut duminică să li se permită accesul pe terenul de golf, argumentând că în trecut, fie în timpul lui Bill Clinton, George W. Bush şi chiar Obama, Casa Albă le-a permis cel puţin fotografilor să ia câteva cadre.

"Accesul presei acordat de Casa Albă astăzi este perfect coerent cu accesul oferit presei în timpul precedentelor partide de golf ale preşedintelui", a afirmat purtătorul de cuvânt adjunct al preşedinţiei, Josh Earnest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici