Jurnalistul britanic, dispărut în jungla amazoniană, a fost împuşcat cu muniţie de vânătoare

Jurnalistul britanic Dom Phillips şi expertul indigen Bruno Pereira au fost împuşcaţi cu muniţie de vânătoare, a anunţat poliţia braziliană, potrivit BBC.

2343 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul britanic, dispărut în jungla amazoniană, a fost împuşcat cu muniţie de vânătoare

La o zi după ce poliţia a identificat rămăşiţele lui Dom Phillips, s-a confirmat că al doilea set de rămăşiţe este cel al lui Bruno Pereira. Un al treilea suspect în cazul crimelor a fost reţinut, a adăugat poliţia.

Cei doi au dispărut în timp ce se aflau într-o călătorie de documentare în Valea Javari, în statul brazilian Amazonas, la 5 iunie. Zece zile mai târziu, rămăşiţele umane au fost găsite după ce un suspect a a condus poliţia la locul unde a îngropat cadavrele.

Suspectul, un pescar din zonă, a fost prima persoană arestată. Fratele său a fost, de asemenea, arestat la începutul acestei săptămâni însă a negat orice implicare în crime. Un al treilea suspect a fost arestat sâmbătă. Acesta s-a predat la o secţie de poliţie din oraşul Atalaia do Norte.

Dom Phillips, în vârstă de 57 de ani, locuia în Brazilia de mai bine de zece ani. El se afla în zonă pentru a face cercetări pentru o carte. Bruno Pereira, în vârstă de 41 de ani era expert în triburile izolate din Amazon. Pereira primise ameninţări cu moartea înainte de a pleca în călătorie, au declarat grupurile pentru drepturile indigenilor.

Zona în care călătoreau a devenit cunoscută pentru activităţile ilegale de pescuit, minerit, exploatare forestieră şi trafic de droguri. De asemenea, regiunea este cunoscută pentru conflictele violente dintre grupurile criminale, agenţii guvernamentali şi populaţia indigenă. Phillips şi Pereira adunau informaţii despre aceste conflicte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici