Justiţia tunisiană a găsit droguri la palatul lui Zine El Abidine Ben Ali

Aproape două kilograme de droguri au fost confiscate, de justiţie, în biroul privat al preşedintelui tunisian îndepărtat de la putere, Zine El Abidine Ben Ali, în palatul din Cartagina, a anunţat joi Ministerul Justiţiei.

51 afișări
Imaginea articolului Justiţia tunisiană a găsit droguri la palatul lui Zine El Abidine Ben Ali

Justiţia tunisiană a găsit droguri la palatul lui Zine El Abidine Ben Ali (Imagine: Mediafax Foto)

În cadrul unei percheziţii, miercuri, decanul judecătorilor de instrucţie a "procedat la confiscarea a opt tablete dintr-un amestec de culoare maro, susceptibil a fi un produs stupefiant, a căror greutate se ridică la 1.980 de grame", a precizat o sursă din cadrul ministerului, citată de agenţia oficială TAP.

Produsele confiscate, dar şi "diferite arme de foc şi mai multe medalii aparent de aur" urmează să facă obiectul "unei anchete independente", a adăugat aceeaşi sursă.

Comisia tunisiană de Investigare a Cazurilor de Corupţie şi Delapidare (CICM) a anunţat că a descoperit la 22 februarie 27 de milioane de dolari, în numerar, într-un palat al lui Zine El Abidine Ben Ali de la Sidi Bou Said, un cartier de periferie din nordul capitalei, Tunis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici