Kenya, avertizată de Israel privind un risc sporit de atentate înainte de atacul din Nairobi

Guvernul kenyan a fost avertizat de israelieni cu privire la un risc sporit de atentate, cu puţin înainte de atacul împotriva centrului comercial Westgate de la Nairobi, soldat cu 67 de morţi, au declarat sâmbătă surse din domeniul securităţii, confirmând o informaţie de presă.

3669 afișări
Imaginea articolului Kenya, avertizată de Israel privind un risc sporit de atentate înainte de atacul din Nairobi

Kenya, avertizată de Israel privind un risc sporit de atentate înainte de atacul din Nairobi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Miniştri kenyeni şi şefi ai diverselor servicii de securitate au primit informaţii din partea principalilor parteneri ai ţării în domeniul securităţii, care îi avertizau asupra unui plan de atac de mare amploare, au declarat aceste surse din domeniul securităţii, confirmând informaţii publicate sâmbătă de principalele ziare kenyene.

Atacul lansat sâmbătă, revendicat de insurgenţii islamişti somalezi shebab, a costat viaţa a cel puţin 61 de civili, şase membri ai forţelor de securitate kenyene şi cinci atacatori. Aproape tot atâtea persoane sunt date dispărute şi 175 au fost rănite. Mii de kenyeni au donat sânge şi au venit în ajutorul victimelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici