Miliţiile Al-Shebab acuză serviciile de securitate că au utilizat arme chimice în mallul din Nairobi

Miliţiile islamiste somaleze Al-Shebab, aflate la originea atacului armat comis la mallul din Nairobi, acuză forţele de ordine că au utilizat arme chimice în operaţiunea din centrul comercial, Guvernul kenyan respingând acuzaţiile.

680 afișări
Imaginea articolului Miliţiile Al-Shebab acuză serviciile de securitate că au utilizat arme chimice în mallul din Nairobi

Miliţiile Al-Shebab acuză serviciile de securitate că au utilizat arme chimice în mallul din Nairobi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organizaţia islamistă Al-Shebab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, susţine că serviciile de securitate kenyane au utilizat gaze extrem de toxice în mallul Westgate, demolând mai multe etaje ale centrului comercial şi îngropând de vii 137 de ostatici.

"Dat fiind că nu au reuşit să învingă mujahedinii în mall, serviciile de securitate au utilizat arme chimice pentru a pune capăt asediului", afirmă organizaţia Al-Shebab într-un comunicat citat de site-ul israelian Ynetnews.

Guvernul de la Nairobi a respins acuzaţiile, explicând că forţele de ordine au verificat fiecare încăpere a centrului comercial.

Bilanţul incidentelor armate care au avut loc în centrul comercial din Nairobi este de 67 de morţi, dintre care 61 de civili şi şase agenţi ai forţelor de ordine. Printre victime se numără cinci presupuşi terorişti.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici