Kerry: Naţiunile nu trebuie să fie prizoniere ale dictatorilor din ţările producătoare de petrol

  • Trimisul SUA pe probleme climatice, John Kerry, consideră că statele lumii trebuie să îşi diminueze dependenţa de petrol
  • Invazia Ucrainei de către Rusia este un semnal de alarmă
  • Statele producătoare de petrol conduse de guverne autoritare sau dictatoriale pot influenţa negativ cursul
1932 afișări
Imaginea articolului Kerry: Naţiunile nu trebuie să fie prizoniere ale dictatorilor din ţările producătoare de petrol

Sursa foto: Profimedia

Reprezentantul american pe probleme climatice, John Kerry, consideră că invazia Rusiei în Ucraina reprezintă un avertisment pentru naţiunile din întreaga lume. Guvernele autocratice ţin ostatice ţările dependente energetic de resursele lor de petrol şi gaze naturale.

„Este un avertisment pentru toată lumea: anumite naţiuni devin prizonieri ai dictatorilor petrostatali care sunt dispuşi să folosească energia pe post de armă”, a declarat Kerry.

Creşterea costurilor cu energia şi şocurile de aprovizionare declanşate de invazia rusă au determinat unele ţări să parieze mai mult pe surse regenerabile, iar altele să ardă mai mult cărbune, să cumpere produse non-ruse sau să întrerupă eforturile de reducere a combustibililor fosili.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici