Kievul este hotârât să inaugureze canalul dintre Dunăre şi Marea Neagră

Ministrul ucrainean al Transporturilor Iosif Vinski a declarat că este decis să inaugureze canalul care face legătura între Dunăre şi Marea Neagră, criticând întârzierile provocate de firmele implicate în acest proiect, relatează pagina online a agenţiei Forum.

1 afișare
Imaginea articolului Kievul este hotârât să inaugureze canalul dintre Dunăre şi Marea Neagră

Kievul este hotârât să inaugureze canalul dintre Dunăre şi Marea Neagră

Vinski a subliniat că este foarte hotărât în privinţa inaugurării canalului care va face legătura între Dunăre şi Marea Neagră: "Oricine va obstrucţiona realizarea acestui proiect va fi demis".

Potrivit ministrului, din cauza activităţii netransparente a companiei Delta-Lotsman, canalul nu este încă finalizat, în pofida fondurilor enorme care au fost alocate.

Vinski a dat asigurări că noul director al companiei, Oleksandr Holodniţki, va reuşi să normalizeze stadiul lucrărilor.

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor anunţa că va inaugura în cursul anului 2008 Canalul Bîstroe. Potrivit experţilor, noul canal va permite tranzitul a două milioane de tone de marfă şi crearea a 3.000 - 4.000 de locuri de muncă. În acest fel, companiile ucrainene vor reuşi să transporte mărfuri în Caucaz, Orientul Apropiat, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Europa de Vest.

Economiştii cred că fondurile investite în acest proiect vor fi recuperate în zece ani. Construcţia canalului a atras criticile organizaţiilor pentru protecţia mediului, iar România a cerut crearea unei comisii care să ancheteze modul în care se desfăşoară lucrările.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici