Kievul îndeamnă statele BRICS să exercite influenţă asupra Moscovei

Ministerul ucrainean de Externe a îndeamnat marţi statele din cadrul BRICS să analizeze acţiunile Rusiei împotriva Ucrainei şi să exercite presiuni asupra Moscovei, pentru a "contribui la detensionarea situaţiei în estul ţării noastre", relatează agenţia oficială Ukrinform.

310 afișări
Imaginea articolului Kievul îndeamnă statele BRICS să exercite influenţă asupra Moscovei

Kievul îndeamnă statele BRICS să exercite influenţă asupra Moscovei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne adresăm către conducerea Braziliei şi a altor state BRICS cu rugămintea să analizeze în mod obiectiv şi nepartinitor acţiunile Rusiei împotriva Ucrainei şi să exercite influenţă asupra Moscovei, pentru a detensiona situaţia în estul ţării noastre", a declarat un oficial de rang înalt al diplomaţiei ucrainene, Vasili Zvarici, adăugând că "transportul de armament şi pătrunderea insurgenţilor în Ucraina de pe teritoriul rus trebuie să înceteze".

El a subliniat că "niciun avantaj politic sau economic nu poate fi obţinut cu preţul dreptului internaţional şi a valorilor democratice".

Zvarici şi-a exprimat speranţa că Brazilia, în calitate de gazdă a summitului BRICS, va putea profita de acest eveniment şi de prezenţa preşedintelui rus, Vladimir Putin, pentru a "cntribui la detensionarea situaţiei" în estul Ucrainei.

La rândul lor, liderii statelor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia din Ucraina şi au îndemnat la o soluţionare paşnică a conflictului, relatează Itar-Tass.

"Îndemnăm toate părţile la dialog, detensionarea conflictului şi reţinere, cu scopul de a găsi o soluţie politică paşnică, în conformitate cu principiile ONU şi drepturile omului", a afirmat BRICS, potrivit unui comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici