Kosovo cere SUA o bază militară permanentă şi o aderare mai rapidă la NATO

Kosovo a cerut Statelor Unite să înfiinţeze o bază militară permanentă în ţară şi să accelereze integrarea sa în NATO după invazia Rusiei în Ucraina, a declarat duminică ministrul Apărării din Kosovo, Armend Mehaj.

7106 afișări
Imaginea articolului Kosovo cere SUA o bază militară permanentă şi o aderare mai rapidă la NATO

Sursa foto: Twitter

Statele Unite au deja 635 de soldaţi în ţara balcanică pentru a menţine pacea fragilă în cadrul unei misiuni NATO de menţinere a păcii, potrivit Reuters.
 
Accelerarea aderării Kosovo la NATO şi existenţa unei baze permanente a forţelor americane este o necesitate imediată pentru a garanta pacea, securitatea şi stabilitatea în Balcanii de Vest", a declarat Mehaj pe pagina sa de Facebook.
 
Kosovo s-a alăturat altor ţări în introducerea de sancţiuni împotriva Rusiei. Mehaj a declarat că guvernul său este pregătit să ofere ajutor pentru orice operaţiune militară în Ucraina, în cazul în care acest lucru va fi cerut de Washington.
 
Independenţa Kosovo din 2008 este recunoscută de peste 110 ţări, în principal occidentale, dar nu şi de Serbia sau de aliatul său tradiţional, Rusia. De asemenea, patru membri NATO refuză să recunoască independenţa Kosovo.
 
Kosovo nu este încă membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite din cauza obiecţiilor Rusiei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici