Kouchner: Mişcările trupelor ruse din Georgia, "încurajatoare, dar insuficiente"

Ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner, a catalogat miercuri mişcările trupelor ruse pentru retragerea din Georgia drept "semnale încurajatoare, dar insuficiente".

15 afișări
Imaginea articolului Kouchner: Mişcările trupelor ruse din Georgia, "încurajatoare, dar insuficiente"

Kouchner: Mişcările trupelor ruse din Georgia, "încurajatoare, dar insuficiente" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Semnale încurajatoare, dar insuficiente au avut loc miercuri şi joi. Americanii au observat o începere a retragerii, noi am văzut plecarea a două coloane mici, iar acum aşteptăm retragerea completă", a declarat Kouchner după o şedinţă de guvern.

"Este nevoie ca ruşii să se ţină de cuvânt", a continuat ministrul francez de Externe, referindu-se la promisiunea făcută de preşedintele rus Dmitri Medvedev privind încheierea retragerii până joi sau vineri.

"Cred că încă aşteptăm cu speranţă. Dar am fost de două ori dezamăgiţi. De data aceasta, se pare că a început să se concretizeze", a insistat Bernard Kouchner.

"După aceea, vor apărea alte probleme, dar cel puţin trupele ruse s-au retras. Dacă noi n-am fi intervenit, pentru că se aflau la 40 de kilometri de Tbilisi şi se dorea schimbarea regimului georgian, cred că ar fi avansat şi mai mult şi ar fi schimbat regimul", a încheiat Bernard Kouchner.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici