Kurmanbek Bakiev a plecat în Kazahstan

Kurmanbek Bakiev, preşedintele Kîrgîzstanului înlăturat de la putere, a plecat joi din Djalal-Abad spre Kazahstan, anunţă trei agenţii de presă ruse şi agenţia kîrgîză AKIpress.

16 afișări
Imaginea articolului Kurmanbek Bakiev a plecat în Kazahstan

Kurmanbek Bakiev a plecat în Kazahstan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui diplomat american, Kazahstanul, vecin cu Kîrgîzstanul şi deţinător al preşedinţiei OSCE, încearcă să găsească o soluţie negociată la criza izbucnită la Bişkek.

"Statele Unite susţin ferm eforturile OSCE şi ale preşedinţiei în exerciţiu, deţinută de Kazahstan, pentru găsirea unei soluţii în cazul domnului Bakiev", a declarat subsecretarul de Stat american Robert Blake.

Kurmanbek Bakiev declarase că primise oferte de azil politic din partea Kazahstanului şi Belarusului. "Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, şi chiar al Statelor Unite, Barack Obama, discută despre viitorul meu loc de reşedinţă. Nursultan Nazarbaiev m-a invitat personal", a declarat Bakiev, citat de AKIpress.

"Aleksandr Lukaşenko mi-a propus să mă refugiez în Belarus. Dar i-am spus că nu am nevoie de azil politic şi că nu intenţionez să plec", explică Bakiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici