La bordul navei interceptate de Israel se află doi români: Comandantul şi un ofiţer

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a declarat, miercuri, că la bordul navei Victoria unde Forţele Navale israeliene au găsit arme se află doi români, fiind vorba de comandantul vasului şi de un ofiţer mecanic.

44 afișări
Imaginea articolului La bordul navei interceptate de Israel se află doi români: Comandantul şi un ofiţer

La bordul navei interceptate de Israel se află doi români: Comandantul şi un ofiţer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Adrian Mihălcioiu a spus că cel mai probabil cei doi marinari sunt din Constanţa, precizând că echipajul navei Victoria a cooperat cu forţele israeliene şi nu ştia că la bordul vasului se afla armanent.

"Comandantul navei şi un ofiţer mecanic III aspirant sunt români, probabil din Constanţa. Echipajul navei nu ştia de existenţa armelor de la bord şi nu a opus rezistenţă", a declarat preşedintele Sindicatului Liber al Navigatorilor şi reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor, Adrian Mihălcioiu.

Nava Victoria, sub pavilion liberian, părăsise Portul Mersin din Turcia şi se îndrepta spre Alexandria, în Egipt. Vasul a fost interceptat, marţi, în Marea Mediterană de către un comando al Forţelor Navale israeliene, la aproximativ 200 de mile marine (380 de kilometri) vest de coastele israeliene, preciza marţi un purtător de cuvânt militar israelian.

Nava Victoria a fost adusă în portul israelian Ashdod, iar la bord au fost descoperite arme trimise de Iran spre Egipt pentru a fi livrate, în final, în Fâşia Gaza. Este vorba de 230 de obuze de mortieră, 2.270 de obuze de calibrul 120 milimetri, şase rachete antinavă de 60 de milimetri (C-704), două sisteme radar, două lansatoare de rachete, două macarale hidraulice necesare sistemelor radar şi 66.960 de gloanţe pentru mitraliere Kalaşnikov (calibrul 7,62), conform site-ului Israelnationalnews.com.

Potrivit ediţiei online a ziarului Irish Times, căpitanul navei interceptate este cetăţean român. Informaţia a fost confirmată de Eduard Cukierman, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, într-un interviu acordat agenţiei de presă Guysen News.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici