Lakhdar Brahimi: Nu există un acord privind participarea Iranului la conferinţa de pace Geneva II

Discuţiile preparatorii asupra organizării conferinţei de pace Geneva II nu au permis un acord pentru participarea Iranului, dar Arabia Saudită figurează printre cele 26 de ţări invitate, anunţă emisarul ONU şi al Ligii Arabe Lakhdar Brahimi, citat de AFP.

59 afișări
Imaginea articolului Lakhdar Brahimi: Nu există un acord privind participarea Iranului la conferinţa de pace Geneva II

Lakhdar Brahimi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Încă nu am ajuns la un acord. Sunt necesare discuţii suplimentare privind participarea Iranului. Statele Unite nu sunt convinse că este un lucru bun, dar nu este un secret că, la ONU, suntem favorabili ideii", a spus Brahimi.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi confruntări între grupuri insurgente afiliate opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit diverselor estimări, între 100.000 şi 120.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici