Lavrov: Impunerea unor noi sancţiuni împotriva Iranului ar fi o "greşeală gravă"

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că impunerea unor noi sancţiuni Iranului din cauza programului său nuclear ar fi "o greşeală gravă".

16 afișări
Imaginea articolului Lavrov: Impunerea unor noi sancţiuni împotriva Iranului ar fi o "greşeală gravă"

Serghei Lavrov: Impunerea unor noi sancţiuni împotriva Iranului ar fi o "greşeală gravă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există o şansă reală de a avea negocieri al căror rezultat ar trebui să fie (ajungerea) la o înţelegere ce ar reda încrederea într-un program nuclear iranian strict paşnic", a precizat Lavrov, potrivit imaginilor transmise de televiziunea rusă.

"Ratarea acestei şanse cerând sancţiuni ar fi o greşeală gravă", a adăugat el.

Cele şase mari puteri (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania) şi Iranul urmează să se întâlnească la 1 octombrie pentru a discuta pe marginea unei noi serii de propuneri iraniene, reuniunea fiind fără îndoială ultima şansă înainte ca puterile occidentale să impună noi sancţiuni.

Acestea au ameninţat din nou Iranul cu înăsprirea sancţiunilor, dar eficienţa acestora este în continuare incertă din cauza Moscovei, membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU.

Puterile occidentale suspectează Iranul că vrea să obţină arma nucleară, sub acoperirea unui program nuclear civil, acuzaţii dezminţite de Teheran.

În pofida realizării unei anchete aprofundate de şase ani, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) nu a fost în măsură că precizeze dacă acest program este în totalitate paşnic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici