Lavrov susţine că a primit asigurări că Parteneriatul Estic nu va fi în detrimentul intereselor ruse

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat marţi că a primit asigurări de la Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, că Parteneriatul Estic nu se va dezvolta în detrimentul intereselor ruse, relatează Sputnik în pagina electronică.

221 afișări
Imaginea articolului Lavrov susţine că a primit asigurări că Parteneriatul Estic nu va fi în detrimentul intereselor ruse

Lavrov susţine că a primit asigurări că Parteneriatul Estic nu va fi în detrimentul intereselor ruse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat care sunt aşteptările sale de la summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc joi şi vineri la Riga, Lavrov a afirmat că respectarea intereselor legitime ale Rusiei este singurul lucru pe care Moscova îl aşteaptă de la Uniunea Europeană.

"În timpul discuţiilor noastre de ieri (luni-n.r.), Federica Mogherini a asigurat că Parteneriatul Estic nu se va dezvolta în detrimentul intereselor Rusiei", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Parteneriatul Estic este o iniţiativă a UE care are ca scop consolidarea relaţiilor cu statele învecinate din Europa de Est şi Caucazul de Sud - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina.

"Nu putem impune vreo decizie UE şi partenerilor săi. Un singur lucru vrem, iar colegii noştri de la Bruxelles ştiu acest lucru de mult timp - să vedem că procesul în desfăşurare între Uniunea Europeană şi ţările dispuse să-şi aprofundeze relaţiile economice, umanitare şi de altă natură cu UE nu dăunează intereselor legitime ale Federaţiei Ruse, a precizat Lavrov, după o sesiune a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, relatează TASS în pagina electronică.

"Să vedem dacă acest lucru se va întâmpla la summitul de la Riga", a adăugat ministrul rus de Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici