Libanul se apropie de un acord cu Fondul Monetar Internaţional

Premierul Libanului, Najib Mikati, a afirmat, marţi, că Guvernul de la Beirut se apropie, în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), de o "formulă finală" pentru un proiect de acord care ar urma să fie definitivat în februarie, informează agenţia Associated Press.

193 afișări
Imaginea articolului Libanul se apropie de un acord cu Fondul Monetar Internaţional

Sursa foto: Profimedia

Najib Mikati a anunţat că noua sesiune de negocieri cu Fondul Monetar Internaţional este programată la jumătatea lunii ianuarie.

"Pregătim formula finală a acordului şi vom anunţa cetăţenii libanezi care este situaţia", a declarat marţi premierul Najib Mikati, aflat în funcţie din 12 octombrie. Proiectul de acord cu FMI ar urma să fie finalizat în februarie.

Libanul se confruntă cu o criză economică şi socială masivă, amplificată de explozia produsă pe 4 august 2020 în zona portuară din Beirut. Deflagraţia s-a soldat cu 218 morţi şi mii de răniţi şi a provocat daune majore în multe cartiere din Beirut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici