Liderii Congresului sunt invitaţi pentru miercuri la Casa Albă pentru consultări pe tema Irakului

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a invitat pe cei patru lideri ai Congresului să se prezinte la Casa Albă miercuri pentru discuţii pe tema crizei irakiene.

79 afișări
Imaginea articolului Liderii Congresului sunt invitaţi pentru miercuri la Casa Albă pentru consultări pe tema Irakului

Liderii Congresului sunt invitaţi pentru miercuri la Casa Albă pentru consultări pe tema Irakului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei "patru mari" ai Congresului, preşedintele Camerei Reprezentanţilor şi liderul minorităţii democrate, John Boehner şi Nancy Pelosi, dar şi liderul majorităţii democrate şi cel al minorităţii republicane la Senat, Harry Reid şi Mitch McConnell, sunt aşteptaţi la Casa Albă pentru consultări, miercuri, la 19.00 GMT (22.00, ora României), au confirmat, marţi, Casa Albă şi mai multe surse parlamentare.

"Preşedintele va continua în următoarele zile să se consulte (atât) cu echipa de securitate naţională", cât şi cu "aleşi ai Congresului", a anunţat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

"Preşedintele a cerut echipei sale de securitate naţională să dezvolte o paletă de opţiuni", a spus el.

Mitch McConnell "i-a cerut preşedintelui să ne informeze cu privire la o strategie şi un plan", a anunţat purtătorul său de cuvânt.

Începând de săptămâna trecută, preşedintele american evaluează opţiunile militare şi de altă natură de care dispune în vederea ajutorării Guvernului irakian în faţa ofensivei combatanţilor jihadişti din Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL). Aceste opţiuni ar putea include atacuri aeriene cu avioane de vânătoare sau avioane fără pilot, sporirea ajutorului furnizat Bagdadului (formare, informaţii) şi chiar o cooperare cu Iranul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici