Liderii europeni au salutat acordarea Premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene

Liderii europeni, reuniţi vineri la summitul de la Bruxelles, au salutat acordarea Premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene, apreciind că era de "responsabilitatea lor personală" să facă orice pentru ca Europa să rămână "un continent de progres şi prosperitate".

103 afișări
Imaginea articolului Liderii europeni au salutat acordarea Premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene

Liderii europeni au salutat acordarea Premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premiul Nobel pentru Pace reprezintă "o onoare pentru toţi cetăţenii europeni, pentru toate statele membre ale UE şi instituţii", au afirmat şefii de stat şi de Guvern ai UE într-un proiect de declaraţie care trebuie să fie adoptat la sfârşitul summitului.

Distincţia obţinută de către UE este "un îndemn puternic pentru a prezerva şi consolida Europa pentru generaţia viitoare", au apreciat liderii europeni, subliniind că Europa, grav afectată de criza datoriilor, trăieşte "o epocă de incertitudine".

"Conştienţi de faptul că pentru a continua această comunitate de interese paşnice necesită preocupări constante şi o voinţă fără fisură, membrii Consiliului European (şefii de stat şi de Guvern, n. red.) consideră că este de responsabilitatea lor personală să se asigure că Europa rămâne un continent de progres şi prosperitate", concluzionează documentul.

Premiul Nobel pentru Pace trebuie să fie remis UE pe 10 decembrie la Oslo.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, i-a invitat joi pe cei 27 de lideri europeni să asiste la ceremonie.

"Pentru a marca această ocazie festivă, sper că toţi şefii de stat şi de Guvern europeni vor putea participa la ceremoniile de la Oslo în decembrie", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici