Herman Van Rompuy invită liderii celor 27 state UE să meargă la Oslo pentru primirea Premiului Nobel

Preşedintele UE, Herman Van Rompuy, a invitat toţi cei 27 de lideri ai statelor europene să se deplaseze la Oslo pentru înmânarea Premiului Nobel pentru Pace, acordat sâptămâna trecută Uniunii Europene.

329 afișări
Imaginea articolului Herman Van Rompuy invită liderii celor 27 state UE să meargă la Oslo pentru primirea Premiului Nobel

Herman Van Rompuy invită liderii celor 27 state UE să meargă la Oslo pentru primirea Premiului Nobel (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

"Acest Premiu Nobel este o onoare imensă pentru ţara noastră, pentru instituţiile europene şi cetăţeni", a declarat Van Rompuy pe contul de Twitter.

"Pentru a marca această ocazie festivă, sper că toţi şefii de stat şi de guvern din cadrul UE vor fi prezenţi la ceremonia de la Oslo în decembrie", adaugă Van Rompuy.

Joi dimineaţă, preşedintele PE, Martin Schulz, anunţase că va merge împreună cu şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi Herman Van Rompuy la Oslo pentru a ridica premiul Nobel pentru Pace decernat UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici