Barroso, Van Rompuy şi Schulz merg împreună la Oslo pentru a primi PREMIUL NOBEL acordat UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cel al Consiliului european, Herman Van Rompuy, şi cel al Parlamentului European, Martin Schulz, vor merge împreună la Oslo pentru a ridica premiul Nobel pentru Pace decernat UE, a anunţat miercuri Schulz.

229 afișări
Imaginea articolului Barroso, Van Rompuy şi Schulz merg împreună la Oslo pentru a primi PREMIUL NOBEL acordat UE

Martin Schulz şi Jose Manuel Barroso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom merge împreună, noi trei", a declarat Schulz, care tocmai se întâlnise la Paris cu preşedintele francez François Hollande, cu o zi înaintea unui nou summit european la Bruxelles.

Preşedintele PE a precizat că s-a întâlnit marţi seara la Bruxelles cu Barroso şi Van Rompuy şi că decizia a fost luată împreună cu aceştia.

Cine dintre cei trei va rosti discursul la Oslo la 10 decembrie?, au întrebat jurnaliştii. "Nu ştiu", a răspuns Schulz. "Pentru mine nu este foarte important cine vorbeşte acolo. Simbolul este ca cele trei instituţii europene să fie acolo", a afirmat el.

Vineri, la anunţarea premiului Nobel pentru Pace, cei trei oficiali s-au bucurat de această veste, dar dispersat, a subliniat presa, invocând "disonanţa proprie Uniunii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici