Liderii G8, de acord să refuze plata răscumpărărilor în cazuri de terorism

Liderii G8 au reiterat, marţi, refuzul de a plăti răscumpărări în cazul luărilor de ostatici cu caracter terorist, anunţă Biroul premierului britanic David Cameron.

117 afișări
Imaginea articolului Liderii G8, de acord să refuze plata răscumpărărilor în cazuri de terorism

Liderii G8, de acord să refuze plata răscumpărărilor în cazuri de terorism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şefii de stat şi de guvern reuniţi la Lough Erne, în Irlanda de Nord, au recomandat şi companiilor să evite plata unor astfel de răscumpărări.

Marea Britanie, care nu a plătit niciodată răscumpărări în cazuri de luări de ostatici, a insistat pentru obţinerea unui angajament din partea partenerilor săi pe acest subiect.

Potrivit experţilor, reţeaua teroristă Al-Qaida a obţinut 70 de milioane de dolari din luări de ostatici organizate în ultimii doi ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici