Liderii politici şi ONG-urile din Franţa condamnă dur agresarea adolescentului român

Liderii politici şi organizaţiile nonguvernamentale din Franţa au condamnat în termeni duri agresarea unui adolescent român de etnie romă la periferia Parisului.

474 afișări
Imaginea articolului Liderii politici şi ONG-urile din Franţa condamnă dur agresarea adolescentului român

Liderii politici şi ONG-urile din Franţa condamnă dur agresarea adolescentului român (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Francois Hollande a denunţat "acte incalificabile şi nejustificate care încalcă toate principiile pe care este fondată Republica Franţa", exprimând "indignare" şi cerând găsirea autorilor agresiunii.

"Este un act inacceptabil, iar cei autorii trebuie găsiţi imediat pentru a fi aduşi în faţa justiţiei", a afirmat premierul Manuel Valls.

În contextul în care, potrivit unor informaţii, tânărul rom ar fi fost agresat pentru că era suspectat de spionaj, ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a reiterat că "forţele de ordine au în mod exclusiv sarcina menţinerii ordinii publice".

Numeroase organizaţii nonguvernamentale au denunţat încă o dată stigmatizarea romilor în Franţa.

"Acest incident este consecinţa terifiantă a politicilor publice ineficiente", a reacţionat organizaţia Romeurope.

"Agresiunea se înscrie în contextul expulzărilor forţate care vizează romii şi imigranţii în general", a reacţionat Amnesty international.

Darius, un adolescent român de etnie romă în vârstă de 16 ani, este în comă după ce a fost bătut de 12 indivizi care îl suspectau de furt. Adolescentul locuia împreună cu familia şi alţi romi într-o casă părăsită din cartierul Pierrefitte-sur-Seine, în nordul Parisului. A fost găsit vineri seara în stare de inconştienţă, într-un cărucior de supermarket, abandonat în apropiere de cartierul La Cité des Poètes.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici