Liderul bisericii din Ucraina, care a dat vina pe căsătoriile gay pentru coronavirus, are COVID-19

  • Un lider religios proeminent din Ucraina care la începutul acestui an a dat vina pe căsătoriile gay pentru pandemia de coronavirus are Covid.
  • Patriarhul Filaret, în vârstă de 91 de ani, a fost internat,
1965 afișări
Imaginea articolului Liderul bisericii din Ucraina, care a dat vina pe căsătoriile gay pentru coronavirus, are COVID-19

Profimedia

Un lider religios proeminent din Ucraina care la începutul acestui an a dat vina pe căsătoriile gay pentru pandemia de coronavirus a fost testat pozitiv pentru Covid-19, a anunţat biserica.
 
Patriarhul Filaret, în vârstă de 91 de ani, care conduce marea Biserică Ortodoxă Ucraineană - Patriarhia de la Kiev, are COVID-19 şi a fost ulterior internat în spital, a confirmat biserica, vineri, într-un comunicat distribuit pe site şi pe Facebook. Într-o declaraţie de monitorizare transmisă marţi, biserica a spus că sănătatea liderului său este „stabilă”, potrivit NBC NEWS.
 
Vă rugăm să continuaţi să vă rugaţi pentru Preasfinţia Sa Patriarhul Filaret, pentru ca Domnul Atotputernic să-l vindece pe Patriarh”, se mai spune în declaraţie.
 
Aceasta nu este prima declaraţie controversată făcută de Filaret despre pandemia de coronavirus, care a ucis aproape 3.000 de persoane şi a infectat peste 140.000 în Ucraina. Într-un interviu acordat unui post de televiziune local ucrainean în luna martie, el ar fi numit criza „pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcatele oamenilor.”
 
”În primul rând mă refer la căsătoria între persoane de acelaşi sex”, a adăugat el. ”Aceasta este cauza coronavirusului.”
 
În urma comentariilor controversate ale lui Filaret, grupul ucrainean pentru drepturi LGBTQ ”Insight” i-a intentat un proces în aprilie.
 
Scopul nostru este de a le arăta oamenilor că nu mai există loc pentru astfel de declaraţii din partea liderilor bisericii din Ucraina”, a declarat la acea vreme lidera Insight, Olena Shevchenko.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici