Liderul grupării Stat Islamic interzice publicarea înregistrărilor video cu execuţii barbare

Liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a emis un decret prin care interzice publicarea înregistrărilor video cu execuţii barbare, apreciind că acestea îi sperie pe copiii musulmanilor, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

3851 afișări
Imaginea articolului Liderul grupării Stat Islamic interzice publicarea înregistrărilor video cu execuţii barbare

Abu Bakr al-Baghdadi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Al-Baghdadi ar fi trimis o scrisoare aripii mediatice a grupării extremiste, în care subliniază că nu mai este permisă prezentarea scenelor violente în înregistrările video, care au devenit cunoscute în întreaga lume odată cu apariţia lui "John Jihadistul" în 2014.

El şi-ar fi motivat decizia afirmând că nu trebuie ofensaţi musulmanii, care ar putea considera că imaginile sunt înfricoşătoare pentru copii.

ARA News relatează însă că decizia liderului jihadist a generat reacţii împărţite între membrii grupării. Unii sunt de acord că imaginile care prezintă execuţii violente nu sunt favorabile imaginii grupării Stat Islamic. Dar alţii consideră că înregistrările sunt bune pentru intimidarea oponenţilor.

Cea mai recentă înregistrare video a grupării prezintă combatanţi care obligă un copil de maximum 10 ani să decapiteze un soldat sirian capturat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici