LIVE TEXT Criza de la Chişinău: Preşedintele suspendat Igor Dodon a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova/ Decretele semnate de Pavel Filip, anulate

Membrii Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova s-au reunit marţi într-o şedinţă organizată de către preşedintele Igor Dodon, după ce Dodon a semnat luni decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate al ţării din care fac parte Maia Sandu şi Zinaida Greceanîi.

1637 afișări
Imaginea articolului LIVE TEXT Criza de la Chişinău: Preşedintele suspendat Igor Dodon a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova/ Decretele semnate de Pavel Filip, anulate

Igor Dodon a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova

UPDATE ora 10.50 Igor Dodon cataloghează deciziile Curţii Constituţionale ca fiind un atac la securitatea statului

Consiliul Suprem de Securitate al Republicii Moldova cataloghează deciziile Curţii Constituţionale ca fiind un atac la securitatea statului, iar decretele lui Pavel Filip, care au fost semnate, sunt ilegale şi au fost anulate de către Dodon printr-un decret, potrivit Unimedia.

De asemenea, preşedintele Igor Dodon cere să fie publicat raportul Kroll 2, în caz contrat preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi va solicita companiei Kroll să îl ofere Parlamentului.

Igor Dodon a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova

„În componenţa Consiliului vor intra cîţiva membri noi, precum Preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, Prim-ministru, Maia Sandu, vice-prim-ministru, Ministru de Interne, Andrei Năstase, vice-prim-ministru pentru reintegrare, Vasilii Şova, Ministrul Apărării, Pavel Voicu şi Ministrul Justiţiei, Stanislav Pavlosvchi", scrie Unimedia.

De menţionat că Procurorul General, Eduard Harunjen, şi Guvernatorul BNM, Octavian Armaşu, lipsesc.

Preşedintele Igor Dodon, suspendat de Curtea Constituţională a Republicii Moldova, a transmis luni că doreşte „actualizarea componenţei Consiliului Suprem de Securitate şi convocării în regim de urgenţă a acestuia”.

„Am prezidat o şedinţă de lucru cu consilierii şi şefii de direcţii ai aparatului PRM, în cadrul căreia am stabilit câteva obiective prioritare pentru următoarele zile. Am menţionat necesitatea actualizării componenţei Consiliului Suprem de Securitate şi convocării în regim de urgenţă a acestuia”, a transmis Dodon prin intermediul unei postări pe Facebook.

Preşedintele a transmis că „va invita corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova la o discuţie cu privire la situaţia actuală din ţară”.

De asemenea, Igor Dodon a reiterat „importanţa promulgării legilor adoptate recent de către noua majoritate parlamentară compusă din PSRM şi ACUM” şi necesitatea „lansării discuţiilor în Parlament cu privire la stabilirea datei alegerilor generale locale”.

Igor Dodon a fost suspendat din funcţie duminică, prin intermediul unei decizii a Curţii Constituţionale, deoarece nu a dizolvat Parlamentul şi nu a stabilit data organizării alegerilor anticipate. Interimatul este asigurat de Pavel Filip.

Taguri:
r moldova,
dodon,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici