Londra acuză Moscova că vrea să împiedice desfăşurarea alegerilor prezidenţiale în Ucraina

Rusia "încearcă să destabilizeze" organizarea alegerilor prezidenţiale programate pentru 25 mai în Ucraina, a acuzat, marţi, la Viena, şeful diplomaţiei britanice, William Hague.

345 afișări
Imaginea articolului Londra acuză Moscova că vrea să împiedice desfăşurarea alegerilor prezidenţiale în Ucraina

William Hague (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Rusia pare să aibă intenţia de a împiedica şi perturba alegerile", a insistat ministrul britanic de Externe, înaintea reuniunii Comitetului ministerial al Consiliului Europei, la care participă, de asemenea, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi şeful diplomaţiei de la Kiev, Andrei Deşciţa.

Ministrul William Hague, care este aşteptat marţi după-amiază într-o vizită la Kiev, şi-a exprimat speranţa că "majoritatea ţărilor" prezente la reuniunea de la Viena vor transmite "un puternic mesaj că alegerile trebuie să aibă loc în Ucraina".

La rândul său, ministrul Andrei Deşciţa a declarat că aşteaptă "o declaraţie puternică din partea Consiliului Europei de susţinere a alegerilor din Ucraina".

Moscova nu recunoaşte Guvernul de la Kiev şi consideră "absurdă" organizarea alegerilor prezidenţiale în contextul actual.

Preşedintele francez Francois Hollande a avertizat, marţi, în legătură cu riscul "haosului" şi al "războiului civil" în Ucraina dacă alegerile prezidenţiale nu vor avea loc la termenul stabilit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici