Lovitură de stat! Membrii forţelor speciale au luat cu asalt palatul prezidenţial din Guineea

  • Schimburi intense de focuri s-au auzit duminică în apropierea palatului prezidenţial din capitala Guineei.
  • Mai multe videoclipurile distribuite pe reţelele de socializare îl arătau pe preşedintele Guineei, Alpha Conde, reţinut de forţele speciale ale armatei.
  • UPDATE: Un colonel al armatei din Guinea a anunţat la televiziunea de stat că guvernul preşedintelui Alpha Conde a fost dizolvat.
  • Naţiune din Africa de Vest are o lungă istorie a loviturilor de stat orchestrate de armată.
5827 afișări
Imaginea articolului Lovitură de stat! Membrii forţelor speciale au luat cu asalt palatul prezidenţial din Guineea

Posibilă lovitură de stat! Membrii forţelor speciale ar fi luat cu asalt palatului prezidenţial din Guinea

UPDATE Lovitură de stat în Guinea. Guvernul preşedintelui Alpha Conde a fost dizolvat

Un colonel al armatei din Guinea a anunţat la televiziunea de stat că guvernul preşedintelui Alpha Conde a fost dizolvat.

„Nu vom mai încredinţa puterea politica unui singur om, ci o vom da oamenilor ”, a spus Doumbouya, adăugând că şi constituţia a fost dizolvată şi că frontierele terestre sunt acum închise.

Ştire iniţială

O sursă militară a declarat pentru Reuters că în schimburile de focuri au fost implicaţi şi membri "supăraţi" ai forţelor speciale.

Într-o încercare de a calma spritele Ministerul Apărării a publicat un comunicat în care spunea că garda prezidenţială şi alte forţe de securitate desfăşoară „acţiuni pentru restabilirea ordinii şi păcii”.

Televiziunea de stat a difuzat muzică şi alte programe, dar nu a făcut nicio menţiune asupra focurilor de armă care au răsunat toată ziua în cartierul Kaloum din Conakry.

Este neclar dacă preşedintele Alpha Conde şi aliaţii săi au rămas în controlul Guineei.

Conde a venit pentru prima dată la putere în 2010, la primele alegeri democratice ale ţării de la independenţa faţă Franţa, obţinută în 1958. Mulţi au văzut preşedinţia sa ca un nou început pentru ţară, care a fost înconjurată de decenii de guvernare coruptă şi autoritară.

Guineea a cunoscut o creştere economică susţinută în deceniul în care Conde s-a aflat la putere datorită bogăţiei sale în bauxită, minereu de fier, aur şi diamante, însă puţini dintre cetăţenii săi au văzut beneficiile.

Conde a câştigat în mod controversat un al treilea mandat în octombrie după schimbarea constituţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici