Lugovoi candidează la alegerile din Rusia pe lista partidului lui Jirinovski

Rusul Andrei Lugovoi, a cãrui extrădare din Rusia este cerută de Marea Britanie, în cazul otrăvirii fostului agent KGB Aleksandr Litvinenko, va candida la alegerile legislative din Rusia, de la 2 decembrie, pe lista partidului ultranaţionalist LDPR, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Lugovoi candidează la alegerile din Rusia pe lista partidului lui Jirinovski

Lugovoi candidează la alegerile din Rusia pe lista partidului lui Jirinovski

Potrivit liderului formaţiunii LDPR, Vladimir Jirinovski, citat de publicaţia electronică Gazeta.ru, Lugovoi va ocupa a doua poziţie pe lista Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR).

"Eu voi fi în fruntea listei, liderul grupului (parlamentar) va fi pe poziţia a treia, (...) iar pe al doilea loc îl vom avea pe Andrei Lugovoi. El a avut de suferit şi a fost vizat de serviciile speciale britanice", a declarat Jirinovski.

Lugovoi nu a confirmat, nici nu a dezminţit anunţul acestuia, declarând doar, pentru postul de radio Ecoul Moscovei, că doreşte să audă el însuşi anunţul.

El a subliniat că are un profund respect pentru Jirinovski şi partidul său, dar a refuzat să facă alte comentarii înaintea congresului LDPR, care va avea loc luni.

Marea Britanie cere extrădarea lui Lugovoi, pe care îl consideră suspectul numărul unu în otrăvirea lui Aleksandr Litvinenko, fost agent secret rus trecut în opoziţie şi decedat în noiembrie 2006 la Londra, în urma unei intoxicări cu poloniu, substanţă extrem de radioactivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici