Lukaşenko acuză: ,,prin înarmarea Ucrainei cu rachete de rază lungă, SUA provoacă Rusia să apeleze la arme nucleare"

Preşedintele belarus Alexander Lukaşenko a declarat vineri că, prin înarmarea Ucrainei, Statele Unite împing Rusia să folosească arme nucleare.

703 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko acuză: ,,prin înarmarea Ucrainei cu rachete de rază lungă, SUA provoacă Rusia să apeleze la arme nucleare"

„Am impresia – repet că este opinia mea – că americanii împing ruşii să folosească cea mai înspăimântătoare armă. Ei îl înarmează pe Volodimir Zelenski şi armata sa cu rachete de rază lungă de acţiune. Chiar şi rachete capabile să zboare 300 km", a spus Lukaşenko în timpul vizitei sale la o unitate militară din regiunea Brest.

Lukaşenko a adăugat că, dacă o astfel de rachetă ar lovi teritoriul rus, Moscova ar trebui să răspundă.

Un astfel de atac în teritoriul rus şi răspunsul va fi colosal. Altfel, de ce avem nevoie de aceste arme nucleare?”, a spus Lukaşenko, citat de CNN

Potrivit dictatorului de la Minsk, instigarea tensiunilor între ţări ar putea duce la o situaţie în care Rusia „va scoate butonul roşu şi îl va pune pe masă”.

El a adăugat că americanii nu se tem pentru siguranţa lor „pentru că sunt peste ocean”. Comentariile lui Lukaşenko au venit după ce preşedintele rus Vladimir Putin a spus joi că este posibil să revoce ratificarea unui tratat care interzice testele nucleare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici