Lyon: Un mort şi 35 de răniţi în urma unei explozii

Un pompier a murit şi alte 35 de persoane au fost rănite, dintre care două grav, în urma unei explozii cauzate de gaz în centrul oraşului Lyon (centrul Franţei), potrivit unui bilanţ provizoriu al autorităţilor locale.

21 afișări
Imaginea articolului Lyon: Un mort şi 35 de răniţi în urma unei explozii

Lyon: Un mort şi 35 de răniţi în urma unei explozii

Pompierul, în vârstă de 35 de ani, tată a doi copii, se afla în subsolul imobilului încercând să determine amploare unei scurgeri de gaze şi a fost prins sub dărâmături în urma exploziei.

Printre cei 35 de răniţi care au fost transportaţi la spital se află 13 pompieri şi cinci poliţişti, potrivit prefecturii.

Cei doi răniţi grav, dintre care un angajat al companiei Gaz de France (GDF), suferă de leziuni pulmonare datorate suflului exploziei, potrivit unor surse medicale.

Explozia s-a produs în jurului orei locale 12.20 (13.20 ora României) pe Cours Lafayette, în plin centrul oraşului, ca urmare a unei scurgeri de gaz provocate de o lucrare la o canalizare subterană. Scurgerea de gaz fusese semnalată cu puţin timp înainte, iar pompierii se aflau la faţa locului în momentul exploziei.

Aceasta a provocat numeroase pagube, iar flăcările şi fumul au cuprins alte imobile apropiate. Imediat s-a delimitat un perimetru de securitate, iar între 500 şi 1.000 de locatari au fost evacuaţi.

Ministrul francez de Interne, Michele Alliot-Marie, care a venit la faţa locului, a apreciat "regertabil faptul că nu au fost suficient luate în calcul toate procedurile de securitate" pentru aceste lucrări.

Scurgerea de gaze a fost oprită rapid, iar după-amiază două din cele trei focare de incendiu au fost stinse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici