Macron i-a transmis lui Netanyahu că Franţa este împotriva unei ofensive israeliene în Rafah

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a transmis miercuri premierului israelian Benjamin Netanyahu că Franţa se opune unei ofensive israeliene în oraşul Rafah.

218 afișări
Imaginea articolului Macron i-a transmis lui Netanyahu că Franţa este împotriva unei ofensive israeliene în Rafah

Sursă foto: AP / Mediafax Foto

Potrivit unui comunicat emis de Palatul Elysée, Macron i-a transmis lui Netanyahu "opoziţia fermă a Franţei faţă de o ofensivă israeliană în Rafah, care nu ar putea duce decât la un dezastru umanitar de o nouă amploare, ca şi la orice strămutare forţată a populaţiei".

Macron a adăugat că o acţiune militară israeliană "ar constitui încălcări ale dreptului umanitar internaţional şi ar reprezenta un risc suplimentar de escaladare regională".

Premierul Spaniei, Pedro Sánchez, şi omologul său irlandez, Leo Varadkar, au trimis miercuri o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicitând o "revizuire urgentă" a Acordului de asociere UE-Israel, avertizând că Israelul ar putea încălca obligaţiile privind drepturile omului încorporate în pact, scrie Politico.

Şi ONU a avertizat anterior că "operaţiunile militare din Rafah ar putea duce la un măcel în Gaza şi ar putea pune o operaţiune umanitară fragilă la un pas de moarte".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici