Madoff îşi angajează consultant pentru a-i găsi cea mai bună închisoare

Bernard Madoff a angajat un consultant veteran în materie de penitenciare care să-l ajute să găsească cea mai bună închisoare unde să-şi petreacă cei 150 de ani la care a fost condamnat, luni, pentru cea mai mare fraudă comisă pe Wall Street, scrie The Times, în ediţia electronică.

20 afișări
Imaginea articolului Madoff îşi angajează consultant pentru a-i găsi cea mai bună închisoare

Madoff îşi angajează consultant pentru a-i găsi cea mai bună închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După aflarea sentinţei, Madoff, acum Deţinutul Nr. 1727-054, s-a întâlnit cu Herb Hoelter, de la Centrul Naţional pentru Instituţii şi Alternative, care i-a avut clienţi pe preşedintele casei de licitaţii Sotheby Alfred Taubman şi finanţiştii Michael Milken şi Ivan Boesky.

Sentinţa pe care a primit-o înseamnă că Madoff, în vârstă de 71 de ani, va fi trimis să-şi ispăşească pedeapsa într-o închisoare mai dură decât cele unde sunt închişi infractorii de talia sa. El ar putea fi nevoit să-şi petreacă timpul alături de criminali, violatori, traficanţi de droguri şi bande rasiste antisemite. Madoff este evreu.

Bernard Madoff a fost condamnat la 150 de ani de închisoare pentru o escrocherie de proporţii care a provocat investitorilor pagube de peste 46 de miliarde de euro. El a fost arestat de FBI în luna decembrie şi a pledat vinovat în luna martie.

Ca urmare, poliţia i-a confiscat apartamentul din Manhattan, în valoare de 4,9 milioane de euro, iar soţia sa, Ruth, a fost obligată să părăsească locuinţa, relatează Sky News. Şerifii Federali au declarat că, la sosirea lor, Ruth Madoff a părăsit apartamentul de patru camere situat în zona de est a cartierului Manhattan. Nu se ştie unde s-a dus şi nici unde va locui de acum înainte.

"Ruth Madoff a părăsit locuinţa şi a predat Biroului Şerifilor Federali toate proprietăţile personale care pot fi vândute şi se aflau în imobil", se arată într-un comunicat. Potrivit documentelor justiţiei, printre acestea se numără un pian marca Steinway evaluat la 28.000 de euro, ceasuri, lămpi, ansambluri de iluminat şi candelabre în valoare de circa 1,17 milioane de euro, tablouri, fotografii şi gravuri în valoare de 1,14 milioane de euro şi alte obiecte de valoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici